Seria Basia Basia wytwórcy Alpi Smaki.
Manna kokosowa składa się wyłącznie z kokosa. Idealna prostota. A dodatkowo kokos to przecież synonim zdrowia. Ma masę zalet. Przede wszystkim przyspiesza przemianę materii. Przyda się zatem w diecie każdej kobiety, prawda?:) Obniża też poziom cholesterolu.
Manna jest słodka w smaku, mimo, że nie została niczym dosłodzona. To słodycz naturalna. Tak jak zawsze w przypadku Alpi Smaki wg nas najlepiej mannę po prostu podjadać łyżeczką. Można też ją łączyć z owocami, czy smarować nią ciasteczka (np. te od Bio Ania nadają się znakomicie). Nadaje się też doskonale do smarowania chleba.
Radzimy trzymać ją w temperaturze pokojowej, jest wtedy lekka. Pod wpływem zimna może stać się nieco zbyt twarda.
Na naszym blogu znajdziecie przepisy z wykorzystaniem manny kokosowej:
Ryżanka, czyli proste i zdrowe śniadanie.
Kokosowe lody domowej roboty.
Kokosanki bez pieczenia. Gotowe w 3 minuty!
Naleśniki jaglano-orkiszowe z musem kokosowym.
Truskawka z kokosem, czyli owsianko zrób się sama.
Gryczano-jagodowy budyń z lekką nutą kokosa.
3 przepisy, które polubiliście najbardziej w 2017 roku.
Owsianko, zrób się sama - z kurkumą, dynią i gorzką czekoladą
Placuszki dyniowo-kokosowe - 3 x TAK!
Na śniadanie budyń? I to jaglano-kokosowy!
Jaglano-kokosowe śniadanie. Czy można lepiej zacząć dzień?
3 truskawkowe sposoby na mannę kokosową
Kokosowe praliny z truskawkową posypką. Homemade!
Skład: miąższ z kokosa 100%. Informacja dla alergików: może zawierać orzeszki ziemne, sezam, migdały oraz inne orzechy.
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
KTO SERWUJE?
Przedstawiamy Wam Alpi Smaki. To kolejna u nas firma rodzinna. Jej historia jest jeszcze krótka, ale już owiana sukcesami. Zaczęli od gotowania dla siebie, dla zachowania smaków z izraelskich wakacji, ale wieści o dobrym hummusie szybko się rozeszły. Ja odkryłam ich z lenistwa, poszukując sposobu na to, żeby zapewnić Pierworodnemu dobry hummus na rodzinne kolacje (pożera go w ilościach niespotykanych!), a nie musieć go samodzielnie przyrządzać. Alpi Hummus wstrzelił się idealnie, bo to sama natura. Żadnej chemii! A o to przecież chodzi. O to i o smak. A to też jest zaliczone... na 6tkę ;) Ostatnio wyspecjalizowali się w masłach z orzechów, bez sztucznych dodatków – to jest to! Moje dzieci (vel orzechowi fanatycy) oszalały z zachwytu. Zjadajcie i Wy!