eko_ 57_rba

Masło orzechowe chrupiące Basia Basia 210 g

10.95 zł
- +

Seria Basia Basia wytwórcy Alpi Smaki. Bo kto lubi orzechy najbardziej (oprócz mnie?) - wiewiórki!

Produkt prosty. Zawiera wyłącznie orzechy ziemne i sól. Z nich jest wytworzona pasta. I zapakowana do słoiczków bez żadnej chemii. Wyborna. To nasza ulubiona! 

A co nam dają orzechy ziemne? Najwięcej białka ze wszystkich orzechów! Znakomite na przyrost masy mięśniowej. Mają mnóstwo witaminy B3 wspomagającej układ nerwowy, kojącej, łagodzącej stres, ułatwiającej zasypianie. Każdemu się czasem przyda, prawda? Obniżają też produkcję złego i przyczyniają się do produkcji dobrego cholesterolu. Są skarbnicą potasu, który pozwala utrzymać prawidłowe ciśnienie krwi.

Jak ją jeść? My najbardziej lubimy podjadać samą, łyżeczką albo jeszcze lepiej łączyć z owocami (jakiekolwiek mamy pod ręką). Ciężko się oderwać od takiego jej podania. Wszyscy w domu przychodzą po dokładki. Można też oczywiście klasycznie smarować nią chleb. Nasi zaprzyjaźnieni Klienci polecili nam też smarowanie masłem ciasteczek Bio Ania  i dodawanie do porannej owsianki. Spodobało się i nam:)

Nasz najnowszy pomysł na wykorzystanie masła orzechowego w pyszny sposób to zrobienie domowej nutelli. Jak? Trzeba dobrze zmieszać słoiczek masła orzechowego chrupiącego z dwoma łyżeczkami ksylitolu, 1 łyżeczką oleju kokosowego i 3 czubatymi łyżeczkami kakao. I gotowe! To pyszne i bardzo sycące danie. Idealne dla osób, które mają przed sobą lub za sobą zwiększony wysiłek energetyczny. Taką domową nutellą można posmarować kanapkę a na to położyć jeszcze plasterek avocado i kilka plasterków banana. Pycha!

Smacznego zdrowia życzymy.

Masła orzechowego chrupiącego możecie również użyć w przepisach z naszego bloga:

Śliwki pod owsiano-orzechową kruszonką.

Skład: orzeszki ziemne prażone 99%, sól. Informacja dla alergików: może zawierać inne orzechy, migdały oraz sezam. Przechowywać w temperaturze pokojowej.

KTO SERWUJE?

Przedstawiamy Wam Alpi Smaki. To kolejna u nas firma rodzinna. Jej historia jest jeszcze krótka, ale już owiana sukcesami. Zaczęli od gotowania dla siebie, dla zachowania smaków z izraelskich wakacji, ale wieści o dobrym hummusie szybko się rozeszły. Ja odkryłam ich z lenistwa, poszukujac sposobu na to, żeby zapewnić Pierworodnemu dobry hummus na rodzinne kolacje (pożera go w ilościach niespotykanych!), a nie musieć go samodzielnie przyrządzać... Alpi Hummus wstrzelił się idealnie, bo to sama natura. Żadnej chemii! A o to przecież chodzi. O to i o smak. A to też jest zaliczone... na 6tkę ;) A jeszcze do tego mają masło z nieprzetworzonych orzechów ziemnych – to jest to! Moje dzieci (vel orzechowi fanatycy) oszalały z zachwytu. Zjadajcie i Wy!

Masło orzechowe chrupiące Basia Basia 210 g

Alpi
10.95
- +