Co to tapioka? Skrobia z manioku, którą pozyskuje się z bulw korzeniowych manioku. Ma wszechstronne zastosowanie w kuchni. Używa się jej przy wyrobie budyni, puddingów, kisieli. Znajduje zastosowanie przy wypieku ciast. Również jako zagęszczacz do zup i sosów.
Nie ma własnego charakterystycznego smaku i zapachu. Nie zmienia zatem smaku potraw i jest ich neutralnym składnikiem. Jest lekkostrawna i pożywna, więc idealna dla osób na diecie lub takich zmagających się z problemami żołądkowymi. Bezglutenowa i generalnie hiperalergiczna, nie uczula.
Produkt bezglutenowy.
Skład: tapioka (skrobia z manioku)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
KTO SERWUJE?
Przedstawiamy Wam Bioplanet. Choć w zasadzie ich chyba przedstawiać nie trzeba. To lider w zakresie produkcji ekologicznej żywności. Działa na naszym rynku od blisko dziesięciu lat. Budzi zaufanie. Przetestowało ją już wielu. Klasycznie dowozi zdrowie.