porady jak to ugryźć
  • sklep
  • Obiady
  • Bakłażanowo-orzechowe spaghetti w 15 minut.

Bakłażanowo-orzechowe spaghetti w 15 minut.

Bakłażanowo-orzechowe spaghetti w 15 minut.

Tak jak Wam wielokrotnie pisałam założeniem naszego bloga jest bycie eko w tempie wielkiego miasta, a więc zdrowe i urozmaicone jedzenie bazujące na dobrych składnikach w sytuacji mocno ograniczonego czasu i ogólnego zabiegania. Dlatego uwielbiamy wszelakie „patenty” i gotowanie na skróty, ale tylko wtedy, kiedy nie traci na tym jakość naszych posiłków (a więc skład każdego użytego produktu jest możliwie prosty i naturalny).

Chętnie dzielimy się z Wami naszymi sposobami, jak upichcić coś pysznego w trymiga. I tak też będzie tym razem. Mamy coś dla Was. Mały ratunek, który przyda się, gdy nie macie pojęcia, co dzisiaj zjeść na obiad. Słoiczki od Le Papu ratowały nas już nie raz. Tak będzie i tym razem. Przedstawiamy Wam bakłażanowo-orzechowe spaghetti, które naprawdę przyrządzicie w 15 minut (i to tylko dlatego tak długo, że gotowanie makaronu trwa aż 8!).

Co będziecie potrzebować?

 

połowa opakowania makaronu spaghetti


1 słoiczek bakłażana z orzechami

olej rzepakowy

garść prażonych pestek słonecznika

garść orzechów nerkowca (można pominąć, ale polecam tego nie robić, bo podprażone orzechy nerkowca są genialne!)

biały pieprz

chilli


Co mamy do zrobienia? Przede wszystkim ugotowanie makaronu, W czasie, gdy się gotuje, Wy zajmijcie się podprażeniem na suchej patelni orzechów. Gdy już odcedzicie ugotowany makaron, przełóżcie go na patelnię do uprażonych pestek i orzechów, dodajcie słoiczek z bakłażanem i trochę oleju lub oliwy. Połączcie dokładnie składniki. Dodajcie przyprawy. I gotowe. Macie pyszny, sycący posiłek z warzywami i dobrymi tłuszczami w postaci pestek i orzechów.

 

Smacznego,

Agnieszka


PRODUKTY Z PRZEPISU

Bakłażanowo-orzechowe spaghetti w 15 minut.

14.89 zł

- +

20.99 zł

4.99 zł

- +

3.89 zł

- +