porady jak to ugryźć

Krem czekoladowy z awokado.

Krem czekoladowy z awokado.

Krem czekoladowy z awokado robię już od kilku lat. Ostatnio jednak nieco zmodyfikowałam przepis, więc postanowiłam zapisać go dla Was od nowa w tej zmienionej wersji i zaproponować Wam nowe połączenia smakowe. Taki krem idealnie nadaje się na syty podwieczorek, ale jest też znakomity jako śniadanie przed planowanym sportem i w ten właśnie sposób ja najczęściej go wykorzystuję. Jeśli mam biegać lub ćwiczyć jogę przygotowuję zapas kremu, wkładam do lodówki i jestem rano syta, zadowolona, ale też nie mam pełnego brzucha uniemożliwiającego mi sportowe fantasmagorie.

Przepis jest zdecydowanie #nadwieleweręce, zrobi go każdy, jedyny warunek jest taki, że do tej wersji potrzebujecie dobrego blendera (gdy takiego nie miałam musiałam dodawać mleczko kokosowe, żeby masa lepiej się blendowała, taką wersję na gorszy blender znajdziecie TU).

Co będzie Wam potrzebne? Przygotujcie:

2 banany (jak najbardziej dojrzałe)

2 awokado (też najlepiej dojrzałe)

2 łyżeczki dobrego miodu

3 łyżki kakao

2 łyżki masła migdałowego lub laskowego (możecie też użyć Laskolady, wtedy pomińcie miód, Laskolada w połączeniu z bananem odsłodzi cały posiłek).

Co teraz? Ano wrzućcie wszystko do blendera i zmiksujcie. Koniec pracy, rodacy. Możecie jeszcze ozdobić taki krem dobrą konfiturą. Proponuję poziomkową z truskawką i z kwiatem czarnego bzu, z truskawek z wanilią lub dżem truskawkowy. Wiadomo, że truskawka z czekoladą się lubią. I to jeszcze jak!

Wszystkiego smacznego,

Agnieszka

PRODUKTY Z PRZEPISU

Krem czekoladowy z awokado.