porady jak to ugryźć

Czekoladowe trufle z 4 składników.

Czekoladowe trufle z 4 składników.

Wiem, że wielu z Was też tak ma. Statystyki kliknięć jadłosferowych przepisów mówią same za siebie… Lubicie, jak jest smacznie, szybko i zdrowo. I nie trzeba się wykazywać wielkimi umiejętnościami kulinarnymi ani poświęcać zbyt wiele cennego czasu w kuchni. Ja też tak lubię! Dlatego dzisiaj jeden z kolejnych takich przepisów – patentów. Cztery składniki i pewnie około 4 minut pracy, a macie zagwarantowany pyszny „truflowy” podwieczorek. Kuleczki, które Wam dziś prezentują wyglądają bowiem nieco jak trufle (natknęłam się w sieci kilka razy na to określenie, więc „pożyczam” od reszty, jest ładne).

Co potrzebujecie?

6 czubatych łyżek mąki owsianej

4 płaskie łyżki musu daktylowo-czekoladowego

4 płaskie łyżki kakao

2 płaskie łyżki masła orzechowego

Co z tym zrobić? Nic prostszego. Po prostu wszystko bardzo dobrze ze sobą zmieszać, a potem „wyrobić” ciasto rękoma. Jeśli jest zbyt suche, dodać nieco musu. Jeśli zbyt wodniste, podsypać szczyptą mąki. Uformować małe, mięciutkie kuleczki wielkości orzecha włoskiego. I zajadać. Są pyszne! Energetyczne. Sycące. Słodkie daktylem. Bez cukru. Czego chcieć więcej?



Wszystkiego zdrowego,

Agnieszka