Czekoladowy budyń jaglany.
Dopiero dziś robiąc po raz kolejny ten budyń i próbując pozbierać myśli przypominając sobie, czy aby na pewno dodałam wszystkie składniki (rano jestem więcej niż rozkojarzona) zdałam sobie sprawę, że to jeden z częściej przeze mnie przygotowywanych posiłków, a mimo to nie umieściłam go nigdy na blogu. Nadrabiam zatem, bo jest naprawdę super!
Czekoladowy budyń jaglany jest pożywny, zdrowy i pyszny.
Jak go zrobić?
Potrzebujecie:
2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (szklankę kaszy jaglanej prażycie na patelni a następnie gotujecie przez 15 minut w dwóch szklankach napoju roślinnego, ja używam ostatnio zawsze owsianego)
1 szklanka napoju owsianego
2 łyżki syropu klonowego
2 łyżki masła orzechowego
5 łyżek kakao
płatki migdałowe do dekoracji
sezonowe owoce do dekoracji
Zmiksujcie ze sobą porządnie wszystkie składniki aż do uzyskania gładkiej i odrobinę lejącej się masy. Przełóżcie do miseczek (powinniście uzyskać 4 spore porcje), a na końcu udekorujcie tylko sezonowymi owocami (ja użyłam malin) i płatkami migdałowymi.
I to naprawdę tylko tyle pracy!
Wszystkiego smacznego!
Agnieszka