porady jak to ugryźć

Czekoladowy budyń jaglany.

Czekoladowy budyń jaglany.

Dopiero dziś robiąc po raz kolejny ten budyń i próbując pozbierać myśli przypominając sobie, czy aby na pewno dodałam wszystkie składniki (rano jestem więcej niż rozkojarzona) zdałam sobie sprawę, że to jeden z częściej przeze mnie przygotowywanych posiłków, a mimo to nie umieściłam go nigdy na blogu. Nadrabiam zatem, bo jest naprawdę super!

Czekoladowy budyń jaglany jest pożywny, zdrowy i pyszny.

Jak go zrobić?

Potrzebujecie:

2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (szklankę kaszy jaglanej prażycie na patelni a następnie gotujecie przez 15 minut w dwóch szklankach napoju roślinnego, ja używam ostatnio zawsze owsianego)

1 szklanka napoju owsianego

2 łyżki syropu klonowego

2 łyżki masła orzechowego

5 łyżek kakao

płatki migdałowe do dekoracji

sezonowe owoce do dekoracji

Zmiksujcie ze sobą porządnie wszystkie składniki aż do uzyskania gładkiej i odrobinę lejącej się masy. Przełóżcie do miseczek (powinniście uzyskać 4 spore porcje), a na końcu udekorujcie tylko sezonowymi owocami (ja użyłam malin) i płatkami migdałowymi.

I to naprawdę tylko tyle pracy!

Wszystkiego smacznego!

Agnieszka

PRODUKTY Z PRZEPISU

Czekoladowy budyń jaglany.