porady jak to ugryźć

Kokosanki bez pieczenia. Gotowe w 3 minuty!

Kokosanki bez pieczenia. Gotowe w 3 minuty!

To kolejny ekspresowy przepis na małą przekąskę w słodkim wydaniu. Niezwykle prosty w przygotowaniu.

Kilka składników, chwila pracy i możecie zajadać, bo nie trzeba nawet nic piec! Jesteście chętni? Gotowi? Szykujcie zatem:

10 łyżek mąki kokosowej

2 łyżki manny kokosowej

2 łyżki masła orzechowego naturalnego

2 łyżeczki syropu klonowego

około 2 łyżki dobrego mleka kokosowego (dobrego, czyli z dużą zawartością kokosa)

1 łyżka wiórków kokosowych

Mannę, masło orzechowe, syrop klonowy i mleko kokosowe podgrzejcie w garnuszku i doprowadźcie całość do płynnej postaci. Następnie wymieszajcie porządnie z mąką. Ulepcie kulki wielkości orzecha włoskiego. Gdyby masa za słabo się lepiła, dodajcie jeszcze ciut mleka kokosowego. Gotowe kokosowe kuleczki obtoczcie następnie w wiórkach kokosowych. Koniec pracy, rodacy. Czas jeść. Kulki możecie zjeść od razu, jeszcze lekko ciepłe albo też trzymać w lodówce. Jeśli decydujecie się na tę drugą opcję, przed ich jedzeniem wyjmijcie je pół godziny wcześniej do temperatury pokojowej, gdyż inaczej będą za twarde.

Wszystkiego zdrowego,

Agnieszka

PRODUKTY Z PRZEPISU

Kokosanki bez pieczenia

Najbardziej lubicie

Pokaż więcej