Kokosanki bez pieczenia. Gotowe w 3 minuty!
To kolejny ekspresowy przepis na małą przekąskę w słodkim wydaniu. Niezwykle prosty w przygotowaniu.
Kilka składników, chwila pracy i możecie zajadać, bo nie trzeba nawet nic piec! Jesteście chętni? Gotowi? Szykujcie zatem:
10 łyżek mąki kokosowej
2 łyżki manny kokosowej
2 łyżki masła orzechowego naturalnego
2 łyżeczki syropu klonowego
około 2 łyżki dobrego mleka kokosowego (dobrego, czyli z dużą zawartością kokosa)
1 łyżka wiórków kokosowych
Mannę, masło orzechowe, syrop klonowy i mleko kokosowe podgrzejcie w garnuszku i doprowadźcie całość do płynnej postaci. Następnie wymieszajcie porządnie z mąką. Ulepcie kulki wielkości orzecha włoskiego. Gdyby masa za słabo się lepiła, dodajcie jeszcze ciut mleka kokosowego. Gotowe kokosowe kuleczki obtoczcie następnie w wiórkach kokosowych. Koniec pracy, rodacy. Czas jeść. Kulki możecie zjeść od razu, jeszcze lekko ciepłe albo też trzymać w lodówce. Jeśli decydujecie się na tę drugą opcję, przed ich jedzeniem wyjmijcie je pół godziny wcześniej do temperatury pokojowej, gdyż inaczej będą za twarde.
Wszystkiego zdrowego,
Agnieszka