porady jak to ugryźć

Kokosowe lody domowej roboty.

Kokosowe lody domowej roboty.

Lato. Słońce.  Aż się prosi, żeby jeść lody! Oczywiście najlepiej takie domowej roboty, nie uważacie? Bo ja tak sądzę:) I dlatego mam dla Was prosty przepis na kokosowe, zimne pyszności. Przygotujcie tylko:

200 ml mleczka kokosowego (koniecznie wybierzcie takie z dużą zawartością kokosa i bez żadnych zbędnych dodatków, w składzie powinien być tylko kokos i woda)

2 łyżeczki syropu daktylowego lub klonowego

2 łyżeczki manny kokosowej

około 3 czubatych łyżek mąki kokosowej (uwielbiam tę mąkę między innymi za to, że można ją spożywać bez pieczenia)

Mleczko kokosowe, mannę i syrop daktylowy lub klonowy podgrzejcie na małym garnuszku aż do rozpuszczenia manny. Następnie tak powstałą polewę wystudźcie i połączcie z mąką kokosową. Tylko nie próbujcie łączyć mąki z ciepłą masą, bo mogą powstać brzydkie gluty! Taką masę przelejcie do gotowych foremek na lody. Włóżcie na kilka godzin do zamrażalnika. Chłódźcie się smakowicie!

Wszystkiego smacznego,

Agnieszka

PRODUKTY Z PRZEPISU

Kokosowe lody domowej roboty.