porady jak to ugryźć

Migdałowe conieco z 3 składników.

Migdałowe conieco z 3 składników.

Przepadam za takimi przepisami albo może raczej „patentami”, co to są ekspresowe, mało wymagające od kucharza (szumne słowo w tym przypadku!) a jednocześnie dają rewelacyjny efekt smakowy. Czego więcej można chcieć od przepisu, prawda? Takie zresztą jest założenie Jadłosfery. Jeść zdrowo, jeść dobrze, ale nie narobić się szaleńczo i nie spędzić „nad garami” długich godzin. Bo wiadomo, że z czasem jest często krucho.

Dzisiaj będzie jednak nawet jak na standardy Jadłosfery wyjątkowo prosto i wyjątkowo szybko. 3 minuty roboty i będziecie mogli zajadać do woli. MIGDAŁOWE CONIECO to pyszność nad pysznościami! Mała słodka przekąską idealna na podwieczorek lub drugie śniadanie. Można ją jeść i na ciepło i na zimno ( w tej wersji zapakujecie ją na przykład ze sobą do pracy).

Czego będzie Wam potrzeba? Smak jest iście migdałowy. Zgromadźcie:

10 łyżek mąki migdałowej

2 łyżki masła naturalnego migdałowego bez dodatków

2 łyżeczki dobrego miodu

Masło migdałowe rozpuśćcie w garnuszku, a następnie wymieszajcie dobrze z miodem. Na końcu dodajcie mąkę, znów wymieszajcie, a na końcu uformujcie z tak powstałej masy kulki wielkości orzecha włoskiego. Jeśli macie ochotę, możecie jeszcze takie kulki w czymś obtoczyć. Świetnie nadają się płatki migdałowe albo wiórki kokosowe. Ten etap jednak spokojnie można pominąć i będzie miało to znaczenie głównie wizualnie (obtoczone w czymś kulki wyglądają bardziej apetycznie) niż smakowe. Nawet bez dodatków migdałowe conieco jest po prostu obłędne!



Wszystkiego zdrowego,

Agnieszka

PRODUKTY Z PRZEPISU

Migdałowe conieco z 3 składników.

Najbardziej lubicie

Pokaż więcej