chalwolada (1)

Chałwolada - krem z sezamu i daktyli 210 g.

13.99 zł
- +

Basia Basia jak zwykle nie schodzi z poziomu. Bardzo dobrego poziomu! Poziomu, w którym dobry skład w połączeniu ze znakomitym smakiem to oczywista oczywistość i już nikogo nie trzeba przekonywać do sięgnięcia po zdrowe jedzenie, wszystkie ręce same się wyrywają, a każdy chętnie zagląda do słoiczka zerknąć, ile jeszcze zostało i czy coś się uda wyjeść po kryjomu.

Ten słoiczek jest jednak nie dla wszystkich. Chałwolada to gratka ni mniej ni więcej tylko dla tych, co są prawdziwymi chałwożercami. Jeśli należycie do tego grona, to pewnie gdy czytacie samą nazwę to już ślinianki zaczynają Wam pracować. Teraz zaś możecie sięgnąć po chałwowy smak bez żadnych wyrzutów sumienia.

Chałwolada idealnie wprost nadaje się do nadania chałwowego smaku wszelakim śniadaniowym przysmakom, takim jak owsianka, jaglanka, czy komosianka.

Próbujecie?


Skład: prażony sezam 67%, daktyle 33%, sól.

KTO SERWUJE?

Przedstawiamy Wam Alpi Smaki. To kolejna u nas firma rodzinna. Jej historia jest jeszcze krótka, ale już owiana sukcesami. Zaczęli od gotowania dla siebie, dla zachowania smaków z izraelskich wakacji, ale wieści o dobrym hummusie szybko się rozeszły. Ja odkryłam ich z lenistwa, poszukując sposobu na to, żeby zapewnić Pierworodnemu dobry hummus na rodzinne kolacje (pożera go w ilościach niespotykanych!), a nie musieć go samodzielnie przyrządzać... Alpi Hummus wstrzelił się idealnie, bo to sama natura. Żadnej chemii! A o to przecież chodzi. O to i o smak. A to też jest zaliczone... na 6tkę ;) A jeszcze do tego mają masło z nieprzetworzonych orzechów ziemnych – to jest to! Moje dzieci (vel orzechowi fanatycy) oszalały z zachwytu. Zjadajcie i Wy!

Przepis z wykorzystaniem Chałwolady znajdziecie na naszym blogu:

Maślane ciasteczna z chałwową nutą.

Chałwowa owsianka.

Chałwolada - krem z sezamu i daktyli 210 g.

Alpi
13.99
- +