701

Cukier kokosowy (palmowy) BIO 300 g

10.99 zł
- +

Cukier kokosowy uzyskuje się z kwiatów palmy kokosowej, które wyrastają bezpośrednio z orzecha kokosowego. Jest pozbawiony zapachu kokosa. Wygląda i smakuje podobnie do cukru trzcinowego. Ma lekki posmak karmelowy i jest bardzo smaczny.

Cukier kokosowy ma podobną kaloryczność do trzcinowego (nieznacznie tylko niższą) , ma jednak wyraźnie niższy indeks glikemiczny.

Może być stosowany do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.

Na naszym blogu znajdziecie przepisy, w których użyjecie cukru kokosowego:



Najlepsza wersja ciasta marchewkowego.

Budyń gryczany z karmelizowanymi śliwkami. Jesienne śniadanie doskonałe

Laskoladowe muffinki z porzeczkami. Rozkosz dla podniebienia.

Rabarbar pod migdałową kruszonką, czyli sezonowe łakocie.



Skład: cukier kokosowy (palmowy)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

KTO SERWUJE?

Przedstawiamy Wam Bioplanet. Choć w zasadzie ich chyba przedstawiać nie trzeba. To lider w zakresie produkcji ekologicznej żywności. Działa na naszym rynku od blisko dziesięciu lat. Budzi zaufanie. Przetestowało ją już wielu. Klasycznie dowozi zdrowie.

Cukier kokosowy (palmowy) BIO 300 g

Bioplanet
10.99
- +