eko_ 6_rba
32.99 zł
Produkt niedostępny

Okoń podany w domowej, octowej zalewie. Smażony. Przysmak rodem z Mazur zjawia się na naszych stołach w całej krasie. Produkowany jest metodą tradycyjną, na podstawie przepisów przekazywanych z pokolenie na pokolenie przez gospodynie - żony rybaków. Oparty o lokalne zasoby. Receptura wyrobów jest tak dobrana, że nie zawiera konserwantów. Konserwuje ocet i sól oraz prawidłowo prowadzony proces technologiczny. Smaku dodają warzywa. Poleca się kolacyjnie.

Skład: ryba-filet z okonia, zalewa octowa: woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, olej rzepakowy, przyprawa warzywna: marchew, cebula, pietruszka nać, pasternak, kurkuma, pieprz czarny, lubczyk nać, czosnek, kolendra, kozieradka, sól, kminek, cynamon, kmin, imbir, goździki, papryka słodka, gałka muszkatołowa, chilli, mąka pszenna, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie.

KTO SERWUJE?

Przedstawiamy Wam Gościniec Mirosława Gworka. Gości w Jadłosferze, bo jakiegoś czasu gości w czasie wakacji również w naszych brzuchach. Znajomy, który od kilkudziesięciu lat spędza co roku długie tygodnie na Mazurach zabrał nas kiedyś w sam środek niczego. Przepiękne miejsce, niedaleko jeziora Śniardwy. Do Gościńca właśnie. Obiecał prawdziwe mazurskie jedzenie w najlepszej, rybnej postaci. Takie było! Gościniec otworzył rybną przetwórnię, więc od jakiegoś czasu mamy możliwość przenosić wakacyjne smaki do swoich domów. My korzystamy. I zapraszamy je również na Wasze stoły. Ryby są wyławiane z lokalnych jezior i całkowicie ręcznie przetwarzane. Płoć na królewski stół otrzymała wyróżnienie na łódzkich targach NATURA FOOD. Węgorze, leszcze, jesiotry ,karasie i sielawy mają wyróżnienia u nas☺

Okoń 440 g

Gościniec Mirosław Gworek
32.99
Produkt niedostępny