eko_ 16_rba

Paprykarz Mazurski 280 g

11.89 zł
Produkt niedostępny

Czy Wam też się łezka w oku kręci na wspomnienie wakacji z puszką paprykarza? Głodnemu smakowało zawsze, ale w dawnej, puszkowej wersji skład takiego paprykarza pozostawiał wiele do życzenia. Tym razem też smakuje, ale bez wyrzutów sumienia ☺ W składzie mamy 45% leszcza z mazurskich jezior. A zawsze warto wzbogacić swój jadłospis o ryby. Poza tym ryż, warzywa, przyprawy, olej rzepakowy. Tak jak powinno być. Smakuje lekko pikantnie, ale bez przesady. Tak, że Pięciolatek mógł zjeść bez żadnych sensacji i smakowało mu bardzo. Jest klasycznie, niekontrowersyjnie. Produkt znajduje uznanie na podniebieniach wielu osób o bardzo różnych gustach kulinarnych.

Składniki: ryba-leszcz(45%),woda, ryż, warzywa: marchew, cebula, olej rzepakowy, przecier pomidorowy, przyprawa warzywna: marchew, cebula, pietruszka nać, pasternak, kurkuma, pieprz czarny, lubczyk nać, czosnek, kolendra, kozieradka, sól, kminek, cynamon, kmin, imbir, goździki, papryka słodka, gałka muszkatołowa, chilli, sól, przyprawy: papryka mielona słodka i ostra, pieprz czarny, konserwowany benzoesanem sodu.

KTO SERWUJE?

Przedstawiamy Wam Gościniec Mirosława Gworka. Gości w Jadłosferze, bo jakiegoś czasu gości w czasie wakacji również w naszych brzuchach. Znajomy, który od kilkudziesięciu lat spędza co roku długie tygodnie na Mazurach zabrał nas kiedyś w sam środek niczego. Przepiękne miejsce, niedaleko jeziora Śniardwy. Do Gościńca właśnie. Obiecał prawdziwe mazurskie jedzenie w najlepszej, rybnej postaci. Takie było! Gościniec otworzył rybną przetwórnię, więc od jakiegoś czasu mamy możliwość przenosić wakacyjne smaki do swoich domów. My korzystamy. I zapraszamy je również na Wasze stoły. Ryby są wyławiane z lokalnych jezior i całkowicie ręcznie przetwarzane.Płoć na królewski stół otrzymała wyróżnienie na łódzkich targach NATURA FOOD. Węgorze, leszcze, jesiotry, karasie i sielawy mają wyróżnienia u nas☺

Paprykarz Mazurski 280 g

Gościniec Mirosław Gworek
11.89
Produkt niedostępny