Kakao produkowane w sposób etyczny, z poszanowaniem dla środowiska i pracy lokalnych rolników to nie byle jaka gratka. A takie właśnie jest to kakao z Wybrzeża Kości Słoniowej, wytworzone przez spółdzielnię zrzeszającą drobnych rolników.
Brak masowej produkcji oznacza też często po prostu jakość i smak. Tak jest w każdym razie w tym przypadku.
100% kakao* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1690 kJ / 407 kcal;
Tłuszcz: 21,0 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12,6 g;
Węglowodany: 19,0 g;
w tym cukry: 0,5 g;
Białko: 22,0 g;
Sól: 0 g
Może zawierać orzechy, mleko (łączniez laktozą), jaja, soję, zboża zawierające gluten, seler, siarczany.