kapustakiszona

Kapusta kiszona z grzybami leśnymi 900 ml

9.99 zł
- +

Proste, rodzime smaki to coś, co moje podniebienie zawsze doceniało. Kiedy zaczęto więcej mówić o tym, jakie genialne właściwości ma kiszona kapusta czułam się mile połechtana faktem, że tak naturalnie przychodzi mi lubienie tego, co zdrowe i szczęśliwa, że mogę się objadać kapustą nie tylko bez wyrzutów sumienia, ale jeszcze z przyjemnym uczuciem, że czynię dobro dla mojego organizmu. Gdy mój Pierwoworodny przejął po mnie to upodobanie do kapusty, poczułam się tym szczęśliwsza. Wiecie na pewno, jaka moc kwi w tej kiszonce? O tym, że to idealny sposób na wzmocnienie organizmu w okresie jesieni i wiosną, bo masa w niej witaminy C, wiecie na pewno. Być może obiło Wam się o uszy, że kiszona kapusta niweluje szkodliwe działanie alkoholu, gdyż dzięki witaminom z grupy B ma właściwości dotleniające. Ale niekoniecznie już słyszeliście o tym, że kapusta kiszona ma również mnóstwo innych witamin ( np. E, P i beta-karoten) i składników mineralnych takich jak wapń, potas, magnez, żelazo. Oraz o tym, że dzięki zawartości siarki ma pozytywne działanie na stan naszych włosów, skóry i paznokci. 

Ogródek Dziadunia zna się na rodzimych i tradycyjnych daniach, dlatego do kapusty też podchodzi z należytym szacunkiem i prostotą jednocześnie. Kapusta jest kiszona tradycyjnie wedle rodzinnego przepisu, a więc po prostu szatkowana, posolona i kiszona z posiekanymi grzybami, a potem poddana działaniu czasu.  Nie ma w niej żadnego octu, co by przyspieszał proces. Z dobrym jedzeniem nie należy się spieszyć. A grzyby, to prawdziwe grzyby, a nie jakieś tam marne podróbki. Borowiki, podgrzybki, koźlarze - to brzmi dumnie!

Kapustę Ogródka doceniam nie tylko ja, bo otrzymała również certyfikat JAKOŚĆ TRADYCJA. Nie byle co:)

Zapakowana w słoiku, wymaga tylko lekkiego podgrzania i już można z niej korzystać jako z gotowego dania, farszu do pierogów, czy krokietów.

Na naszym blogu znajdziecie przepisy z wykorzystaniem kiszonej kapusty:

Naturalne źródła witaminy C, czyli zdrowa dawka odporności.

Fuczki, czyli placki z kapusty kiszonej.

Skład: kapusta kiszona (52%), woda, grzyby leśne (5%) (borowik, podgrzybek, koźlarz), cebula, sól.

Kapusta kiszona z grzybami leśnymi 900 ml

Ogródek Dziadunia
9.99
- +