olejrzepakowy poloniak

Olej rzepakowy bio 700 ml

29.99 zł
Produkt niedostępny

Nierafinowany olej, który jest dezydorowany (czyli pozbawiony zapachu). To przydatne zwłaszcza przy wypieku ciast.

Olej ten zwany jest „oliwą północy“. Ma najbardziej pożądane proporcje kwasów omega-6 do omega-3, a mianowicie 2:1. Bardzo ważna jest również zawartość kwasu oleinowego (aż 62%), który zmniejsza zawartość złego cholesterolu, a poprawia zawartość dobrego.  Można go stosować zarówno do sałatek, jak i do smażenia. My szczególnie polecamy do placków warzywnych. Leci do Was przepis na nasze ukochane, ekspresowe placki cukiniowe:

2 cukinie zetrzeć na grubej tarce, dodać jajko i około 2 łyżek mąki ziemniaczanej. Zmieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym. Palce lizać!

Przepisy z wykorzystaniem oleju rzepakowego znajdziecie też na naszym blogu:

Kukurydziane ciasteczka z dżemem. Najprostszy wypiek świata!

Kotlety z resztek. Szybki, warzywny obiad.

Co zrobić z resztkami z wyciskarki soków, czyli zdrowe muffiny z warzyw.

    Kotlety z ciecierzycy i kalafiora. Prosty obiad. 

    Migdałowo-marchewkowe muffinki. Słodkości bez cukru. 

    Gryczany makaron z pastą z wędzonej papryki. Zdrowo i ekspresowo.

    Migdałowo-gryczane placuszki w kilka minut.

    Fuczki, czyli placki z kapusty kiszonej.

    Naleśniki jaglano-orkiszowe z musem kokosowym.

    Najlepsza wersja ciasta marchewkowego.

    Curry z dyni i batatów. Prosty, warzywny obiad.

    Bardzo migdałowe muffinki bez cukru.

    Warzywny makaron na ostro w 15 minut.

    Curry z cukinii. Szybki przepis.

    Cukiniowe muffiny na śniadanie. Warzywa górą!

    Kotlet z kalafiora. Konkretny obiad z warzyw.

    Leczo z sorgo. Moc natury!

    Ciasto cukiniowe. Słodka moc warzyw.

    Kurkuminowe babeczki z komosy ryżowej.

    Dyniowe muffiny – w sam raz na śniadanie!

    Jaglane naleśniki z musem dyniowo-pomarańczowym.

    Ekspresowe pączki Babci Jasi - udadzą się każdemu!

    Pietruszkowe muffinki z komosy ryżowej.

    Bakłażanowo-orzechowe spaghetti w 15 minut.

    Bułeczki amarantusowo-gryczane. Ekspresowe wypieki domowej roboty.

    Ciastka owsiane bez cukru.

    Jak zrobić pasztet z masłem orzechowym?

    Gryczoletto, czyli risotto z kaszy gryczanej. Danie pudełkowe.

    Dyniowo wchodzimy w listopad.Pomysł na dyniowy chlebek.

    Wegański smalczyk z fasoli i masła z orzechów laskowych.

    Wojna o biały proszek.

    Makaron z cukinii - danie w 5 minut

    Dynia, pomarańcza i kokos – nie może być lepiej! Zupa dyniowa na pierwsze chłody

    Zbożowa baza na sezonowe owoce

    Jest lato - są racuchy!

    Krem z białych warzyw z masłem orzechowym

    Pesto z bazylią i masłem migdałowym – idealne na piknik!

    Parówkowym skrytożercom serwujemy cukiniowe placuszki!

    Bananowe muffinki. Wegańska pyszność.

    Co małe Tygryski lubią najbardziej?

    Wytrawny romans amarantusa ze słonecznikiem. Co z tego będzie?!

    KTO SERWUJE? 

    Przedstawiamy Wam Poloniaka, który pojawił się u nas jako wytwórca kokosowych pyszności. Jak wiecie z naszego bloga, jedna połówka Jadłosfery jest kokosem, bo kokosowych produktów używa na okrągło, do wszystkiego i kokosa odmienia przez wszystkie przypadki. Poloniak natomiast robi pyszne inulinki - okrągłe kulki na bazie wiórków kokosowych. Przypominają trochę Raffaello, ale w składzie nie mają nic poza wiórkami, inuliną i wodą. Poloniak od jakiegoś czasu specjalizuje się bowiem w produkowaniu zdrowego, ekologicznego jedzenia. Dba, by lista składników produktów przez nich wytwarzanych była odpowiednia - czyli krótka. Tak jak lubimy:) Dlatego zapraszamy Poloniaka w progi Jadłosfery.


    Olej rzepakowy bio 700 ml

    Poloniak
    29.99
    Produkt niedostępny