Półki sklepowe uginają się od teoretycznie zdrowych płatków śniadaniowych. Acz kiedy wczytamy się w ich składy okazuje się, że często wyroby zwane płatkami z płatkami mają niewiele wspólnego... Naturalne płatki są wytwarzane z ziaren i nic poza ziarnami nie powinno się w nich znajdować. Tak jest właśnie w płatkach Babalskich. Nie ma żadnych niepotrzebnych dodatków.
Owies to najlepsze jedzenie dodające energii na cały dzień. Ma właściwości odchudzające, odmładzające, niespotykane bogactwo witamin i minerałów. Jest najbogatszy w białko ze wszystkich zbóż i wyposażony w najlepszy zestaw aminokwasów.
Płatki w wydaniu Babalskich wytwarzane są ze składników pochodzących z ekologicznych upraw. Polecamy na dobry początek dnia.
Na naszym blogu znajdziecie przepisy z wykorzystaniem płatków owsianych:
Mąka gryczana w praktyce. Jak ją jeść?
Rabarbar pod owsianą kruszonka. Sezonowe śniadanie.
Czekoladowa owsianka z chili. Śniadaniowy smakołyk.
Śliwki pod owsiano-orzechową kruszonką.
Laskoladowa owsianka z malinami.
Truskawka z kokosem, czyli owsianko zrób się sama.
Ciastka owsiane bez cukru
Owsianko, zrób się sama - z kurkumą, dynią i gorzką czekoladą
Borówkowo-kokosowe śniadanie – to jest to!
Co smacznego na śniadanie? Granola!
Zbożowa baza na sezonowe owoce
3 truskawkowe sposoby na mannę kokosową
Ekspresowe ciasteczka owsiane SAMO DOBRO
Wytrawny romans amarantusa ze słonecznikiem. Co z tego będzie?!
Gwyneth Patrol zakochana w naszej kaszy. Zakochaj się i Ty!
Skład: 100% płatki owsiane
KTO SERWUJE?
Przedstawiamy Wam Babalskich. A konkretnie rodzinną markę Aleksandry i Mieczysława sygnowaną ich nazwiskiem. Trafiłyśmy na nich szukając zdrowych węglowodanów dla siebie oraz dzieciaków (Mamo! Proszę! Zrób na obiad kluseczki). To specjaliści przede wszystkim od ekologicznych makaronów oraz mąk i kasz. Bazują na znanym i docenianym ostatnio orkiszu (poprawia nastrój, wydolność, buduje mięśnie i wiele, wiele innych) oraz mniej znanych, a ciekawych pod kątem zdrowotnym dawnych zbożach, a mianowicie samopszy (zawiera mnóstwo białka i aminokwasy wpływające korzystnie na układ nerwowy) oraz płaskurce (masa błonnika i węglowodanów, które powodują redukcję cholesterolu). Wyróżnieni certyfikatem Dziedzictwa Kulinarnego Kujaw i Pomorza. Podajemy ich produkty dzieciom bez wyrzutów sumienia i z pewnością, że stanowią dobrą bazę w ich diecie. Same też sobie nie żałujemy!