Pieprz czarny to suszone, niedojrzałe jagody z rodziny pieprzowatych. Czarny pieprz jest najmocniejszy w smaku. Wzmacnia też działanie innych przypraw.
Zawiera piperynę, która wg naukowców likwiduje tkankę pieprzową i wzmacnia układ odpornościowy.
Przepisy z wykorzystaniem pieprzu znajdziecie na naszym blogu:
Co zrobić z włoszczyzną z zupy? Praktyczne sposoby #lesswaste.
Fuczki, czyli placki z kapusty kiszonej.
Czekoladowo-migdałowy mus na bazie dyni.
Krem z buraków. Warzywna rozgrzewka.
Kurkuminowe babeczki z komosy ryżowej.
Dietetyczny majonez domowej roboty.
Dyniowe muffiny – w sam raz na śniadanie!
Kurkuminowy napój, czyli złota moc przypraw.
Najprostsza na świecie przyprawa piernikowa własnej roboty.
Kurkuminki - odporność domowej roboty.
Len i Maryna.
Gryczoletto, czyli risotto z kaszy gryczanej. Danie pudełkowe
Dynia, pomarańcza i kokos – nie może być lepiej! Zupa dyniowa na pierwsze chłody
Nie zawiera chemicznych konserwantów i polepszaczy smaku.
KTO SERWUJE?
Visana to wytwórca przypraw odkryty przez nas w okresie praktykowania diety tzw. „bezbiałkowej“ czyli wówczas, gdy wydaje się, że wszystko co zjesz powoduje kolkę u Twojego malucha. Visana ratuje każdą dietetyczną potrawę, a wyrafinowanym dodaje dobrego smaku. Naturalne składniki i oryginalne mieszanki – tak najkrócej scharakteryzowałybyśmy tego producenta. Bez polepszaczy smaku i bez mitycznego glutaminianu smaku, ale na jadlosfera.pl to chyba oczywiste!
Kilka mieszanek przypraw tego producenta jest wprost nie do zastąpienia. Naszymi faworytami są przyprawa do chleba i wszystkie wariacje na temat suszonych pomidorów. To idealne zestawy dla tych, którzy w kuchni pichcą szybko, ale potem długo jedzą delektując się smakiem i dobrym towarzystwem.