To może zaczniemy od tego skąd w tej soli arcydzięgiel? W medycynie naturalnej stosuje się przetwory z korzenia arcydzięgla w przypadku zaburzenia pracy układu pokarmowego. Arcydzięgiel to przede wszystkim sprawdzony sposób na zaburzenia trawienia - zwiększa wydzielanie soku żołądkowego i śliny, pobudza wydzielanie enzymów trawiennych. Dzięki temu zwiększa także apetyt, dlatego jest polecany niejadkom. Zalet pietruszki nie trzeba wyjaśniać, a jeśli pomyślicie, że te dwa dobroczynne składniki możecie mieć w każdej sałacie lub na przyprawianym mięsie trudno wtedy nie docenić Visany. Ta sól idealnie nadaje się do potraw takich jak sałatki i potrawy mięsne (drób, ryby czy baranina).
Przepisy z wykorzystaniem soli znajdziecie na naszym blogu:
3 przepisy, które polubiliście najbardziej w 2017 roku.
Gryczoletto, czyli risotto z kaszy gryczanej. Danie pudełkowe
Parówkowym skrytożercom serwujemy cukiniowe placuszki!
Wojna o biały proszek.
Gwyneth Patrol zakochana w naszej kaszy. Zakochaj się i Ty!
Skład: sól, arcydzięgiel, pietruszka.
KTO SERWUJE?
Przedstawiamy Wam Visanę. to wytwórca przypraw odkryty przez nas w okresie praktykowania diety tzw. „bezbiałkowej“ czyli wówczas, gdy wydaje się, że wszystko co zjesz powoduje kolkę u Twojego malucha. Visana ratuje każdą dietetyczną potrawę a wyrafinowanym dodaje dobrego smaku. Naturalne składniki i oryginalne mieszanki – tak najkrócej scharakteryzowałybyśmy tego producenta. Bez polepszaczy smaku i bez mitycznego glutaminianu smaku, ale na jadlosfera.pl to chyba oczywiste! Kilka mieszanek przypraw tego producenta jest wprost nie do zastąpienia. Naszymi faworytami są przyprawa do chleba i wszystkie wariacje na temat suszonych pomidorów. To idealne zestawy dla tych, którzy w kuchni pichcą szybko, ale potem długo jedzą delektując się smakiem i dobrym towarzystwem.