Cóż to inulina? Naturalny węglowodan pozyskiwany z ekologicznej agawy (Blue Agawe Tequilana Webber). Ma właściwości prebiotyczne. Można ją stosować jako dodatek do produktów mlecznych, wypieków (ciasto będzie bardziej puszyste) i zagęszczania (zamiast mąki).
Uważajcie tylko, gdyż z inuliną nie można przesadzić, spożycie nadmiernej ilości może spowodować przeczyszczenie.
Więcej o inulinie przeczytacie na naszym blogu:
Inulina - pomaga schudnąć i zwiększyć odporność.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 848 kJ / 210 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 8 g
w tym cukry - 8 g
Błonnik - 89 g
Białko - 0 g
Sól - 0,5 g
Należy ją przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Skład: inulina* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
KTO SERWUJE?
Przedstawiamy Wam Bioplanet. Choć w zasadzie ich chyba przedstawiać nie trzeba. To lider w zakresie produkcji ekologicznej żywności. Działa na naszym rynku od blisko dziesięciu lat. Budzi zaufanie. Przetestowało ją już wielu. Klasycznie dowozi zdrowie.