Ciecierzyca to inaczej cieciorka. A czy wiedzieliście, że nazywają ją też włoskim grochem? To skarbnica białka. Poza tym posiada składniki sprzyjające odchudzaniu, obniżają ciśnienie krwi i poziom cholesterolu.
Można ją wykorzystywać do wytwarzania wszelkiego rodzaju past do chleba. Świetna jest też do zup, sałatek, wszelkich potraw jednogarnkowych.
Przed gotowaniem trzeba ją przepłukać i moczyć co najmniej 12 godzin.Gotować w świeżej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania.
Przepisy z wykorzystaniem ciecierzycy znajdziecie na naszym blogu:
Jak zrobić pasztet z masłem orzechowym?
Skład: ciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
KTO SERWUJE?
Przedstawiamy Wam Bioplanet. Choć w zasadzie ich chyba przedstawiać nie trzeba. To lider w zakresie produkcji ekologicznej żywności. Działa na naszym rynku od blisko dziesięciu lat. Budzi zaufanie. Przetestowało ją już wielu. Klasycznie dowozi zdrowie.