Sproszkowana papryka pobudza trawienie i wzmaga apetyt. W medycynie ludowej jej ostra wersja była stosowana jako środek na ból głowy. Ma działanie rozgrzewające i przeciwbólowe.
Jej smaku opisywać nie trzeba, jest powszechnie znany. Jej zastosowanie jako przyprawy też praktycznie nieograniczone.
Nie zawiera chemicznych konserwantów i polepszaczy smaku.
Przepisy z wykorzystaniem papryki znajdziecie na naszym blogu:
Co zrobić z włoszczyzną z zupy? Praktyczne sposoby #lesswaste.
Jak zrobić pasztet z masłem orzechowym?
Jak przekonać męża do kaszy jaglanej?
KTO SERWUJE?
Vsana to wytwórca przypraw odkryty przez nas w okresie praktykowania diety tzw. „bezbiałkowej“ czyli wówczas, gdy wydaje się, że wszystko co zjesz powoduje kolkę u Twojego malucha. Visana ratuje każdą dietetyczną potrawę, a wyrafinowanym dodaje dobrego smaku. Naturalne składniki i oryginalne mieszanki – tak najkrócej scharakteryzowałybyśmy tego producenta. Bez polepszaczy smaku i bez mitycznego glutaminianu smaku, ale na jadlosfera.pl to chyba oczywiste!
Kilka mieszanek przypraw tego producenta jest wprost nie do zastąpienia. Naszymi faworytami są przyprawa do chleba i wszystkie wariacje na temat suszonych pomidorów. To idealne zestawy dla tych, którzy w kuchni pichcą szybko, ale potem długo jedzą delektując się smakiem i dobrym towarzystwem.