Konfitura z płatków róży to dla mnie dzieciństwo i pyszne babcine rogaliki z tą konfiturą w środku. Zajadałam się!
I teraz znów się zajadam - jak już jeść słodycz od czasu do czasu, to warto najlepszą. Delikatne płatki róży utarte z cukrem i sokiem z cytryny smakują niebiańsko.
Na naszym blogu poczytacie o zaletach dzikiej róży:
Naturalne źródła witaminy C, czyli zdrowa dawka odporności.
Składniki: cukier, płatki róży (20%), sok z cytryny.
KTO SERWUJE?
Przedstawiamy Wam Ogródek Dziadunia. Pokochałyśmy go już za samą nazwę. Kryje się za nią wspomnienie tradycyjnych wyrobów wytwarzanych wedle rodzinnych receptur. U mnie królowała w nich Babcia. Ach, jakie to było pyszne! I tu też się nie zawiedziecie - okazuje się, że u Dziadunia jak tak dobrze, jak u Babci. Dziadunio wykorzystuje tradycyjne receptury znad Warty - i robi to po prostu dobrze. Dlatego firma została wielokrotnie nagrodzona, zdobywając m.in. certyfikat Jakość i Tradycja, Jakość Roku 2017, Dobra Marka 2016 i Top Produkt - Doceń Polskie.