Makarony conjac pojawiły się u nas na specjalne życzenie Pani Doktor z sąsiadującej z nami kliniki zdrowego stylu życia. Poleca je swoim klientom próbującym zrzucić zbędne kilogramy. Makarony te charakteryzują się przede wszystkim bardzo niską kalorycznością. Nie zawierają glutenu, cukru, tłuszczu ani soli. Powstają z rozpuszczonego w wodzie błonnika pochodzącego z korzenia rośliny konjac (rosnącej w Japonii i w Chinach). Taki makaron zapewnia na długo uczucie sytości i pozwala zniwelować uczucie głodu osobom będącym na diecie. Dlatego polecany jest właśnie osobom, które próbują zrzucić zbędne kilogramy. W kuchni azjatyckiej znany jest od wieków. Nie ma swojego wyrazistego smaku, ale bardzo łatwo wchłania smaki dodatków.
Produkt bezglutenowy.
Skład: woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik owsiany (*certyfikowany składnik ekologiczny)