rzepakowy

Miód rzepakowy 1200 g

47.99 zł
- +

Co nam oferuje miód nie zepsuty przez nieodpowiednie traktowanie? Wzmacnia serce. Obniża ciśnienie tętnicze krwi. Pomaga hamować miażdżycę. Leczy schorzenia wątroby i dróg żółciowych. Leczy wrzody żołądka. Koi skołatane nerwy. Pobudza mózg. Jest dobry na przeziębienia. W moich prywatnych annałach jest zapisany jako superfood! 

Miód rzepakowy jest jednym z pierwszych, który pszczoły przynoszą po zimie do pasieki. Jest bardzo charakterystyczny. Bardzo szybko się krystalizuje. Jest to spowodowane dużą ilością glukozy. Jest też w związku z tym bardzo słodki; ma zapach rzepaku. Uwielbiają go dzieci. Mnie sprawdził się doskonale, gdy bardzo mocno zwiększyłam liczbę treningów biegowych i mój organizm potrzebował wsparcia. Zajadałam go łyżkami. Poza tym jest to miód łatwo przyswajalny dla wątroby.

Smakujcie. Więcej o miodach poczytajcie na naszym blogu. Znajdziecie tam też przepisy z wykorzystaniem miodu.

Krem czekoladowy z awokado.

Migdałowe conieco z 3 składników.

Kluski z makiem.

Bardzo migdałowe muffinki bez cukru.

Śliwki pod owsiano-orzechową kruszonką.

Ciasto cukiniowe. Słodka moc warzyw.

Baton energetyczny domowej roboty.

Kurkuminowy napój, czyli złota moc przypraw.

Pierniczki zalewają FB! Mamy szybki przepis.

Na śniadanie budyń? I to jaglano-kokosowy!

Chałwa domowej roboty – prosto, słodko, zdrowo!

Borówkowo-kokosowe śniadanie – to jest to!

Co smacznego na śniadanie? Granola!

Naturalny izotonik domowej roboty

Orkiszowo-jęczmienne śniadanie dla aktywnych

Krem z białych warzyw z masłem orzechowym

Amarantusowe chrupki – homemade!

Polska miodem płynąca. Jak wybierać miody.

3 miodne sposoby na przeziębienie

Skład: 100% miód rzepakowy


KTO SERWUJE?

Przedstawiam Wam Mazurską Farmę Pszczoły Miodnej i od razu zaznaczam, żeby nikt nie miał żadnych wątpliwości i żeby wszystko było przejrzyste jak na dłoni, że ten wybór cechuje nepotyzm i znajomości:)

Mazurska Farma została bowiem stworzona przez mojego dobrego znajomego, którego poznałam daaaawno temu, podczas żeglowania na Mazurach z moją paczką przyjaciół. Robert, właściciel pasieki, pozostał żeglarzem i przez wiele lat pływał już nieco poważniej po morzach i oceanach świata aż wreszcie, postanowiwszy zagniazdować, nie pozbył się romantyzmu w swoich wyborach. Zamiast osiąść w rodzimej Warszawie (a i owszem, przez chwilę próbował wrócić do korporacji) postanowił wykorzystać kupioną niegdyś ziemię na Mazurach i zająć się robieniem prawdziwych miodów. Takich miodów, co się zowie! Skończył szkołę pszczelarską i kilka lat uczył się życia pośród pszczół. Strzeżcie się pytać go o coś związanego z tym tematem, nie zamilknie przez następnych kilka godzin! Jego miody zajadałam już od lat, a moje dzieci szalały za nimi, ale dopiero teraz Robert ruszył z oficjalną sprzedażą i mogę Wam je zaprezentować w pełnej krasie! Są, wierzcie mi albo sprawdźcie sami, przepyszne!

    Miód rzepakowy 1200 g

    Mazurska Farma Pszczoły Miodnej
    47.99
    - +