ryżowy natural

Napój ryżowy bezglutenowy bio 1 l

8.99 zł
- +

Mleka roślinne to w naszych domach podstawa. Przede wszystkim nie wyobrażamy sobie bez nich porannej owsianki, jaglanki, polenty. Pijemy z nimi kawę zbożową. Używamy ich do naleśników (są cudownie delikatne wtedy). Korzystamy robiąc desery. Każdy ma swoje ulubione smaki, warto je miksować, żeby urozmaicać dietę.

Napój ryżowy to nasz wspólny ulubiony rodzaj. Po prostu smakuje wybornie. Jest naturalnie słodki (dlatego np. owsianka zrobiona na jego bazie jest ulubioną naszych dzieci).

Ryż w kulturze azjatyckiej to symbol życia. Dostarcza dużej ilości węglowodanów złożonych, które doskonale dodają energii. Stanowi cenne źródło potasu (reguluje ciśnienie krwi), magnezu (koi nerwy i poprawia koncentrację), żelaza i cynku (poprawiają odporność). Bogactwo ryżu to również witaminy z grupy B (regulują pracę układu nerwowego), witamina E (chroni przed wolnymi rodnikami) i błonnik (poprawia trawienie). Wprawdzie ryż dostarcza niewiele białka, ale jest ono bardzo cenne, gdyż składa się z aminokwasów egzogennych, których nasz organizm nie wytwarza, więc czerpie je z pożywienia. Przy tym wszystkim jest bardzo lekkostrawny. I bezglutenowy. Smakujcie.

Przepisy z wykorzystaniem mleka ryżowego znajdziecie na naszym blogu:

Laskoladowa owsianka z malinami.

Ekspresowe placuszki z musem jabłkowym

Laskowy deser w stylu Monte.

Komosianka z avocado i masłem z orzechów nerkowca. Śniadanie pełne mocy!

Ciepłe śniadanie z nasion amarantusa w sezamowym wydaniu.

3 przepisy, które polubiliście najbardziej w 2017 roku.

Czekolada i masło orzechowe - pomysł na ciasto doskonałe.

Dyniowo wchodzimy w listopad. Pomysł na dyniowy chlebek.

Zbożowa baza na sezonowe owoce.

Na śniadanie budyń? I to jaglano-kokosowy!

Jaglano-kokosowe śniadanie. Czy można lepiej zacząć dzień?

Co zrobić z ciemnymi bananami?

Bananowe muffiny po wegańsku

Pączki i batat? Czy to się je?

Wojna o biały proszek.

"Finger food" do lasu

Moc z Wami. Jak jeść chia?

3 truskawkowe sposoby na mannę kokosową

O tym dlaczego w Jadłosferze znajdziecie takie, a nie inne mleka roślinne przeczytacie na naszym blogu:

Co można znaleźć w mleku roślinnym?

Skład: Woda, ryż*(14%), olej słonecznikowy*, sól morska.(*certyfikowany składnik ekologiczny )

KTO SERWUJE?

Przedstawiamy Wam Natumi. Skąd u nas ten niemiecki producent? Z miłości do wegańskiego mleka. Na którym Niemcy, zaawansowani w zakresie bio i wegańskiej żywności znają się jak nikt. Mają naprawdę niezły wachlarz różnych rodzajów mlek w swojej ofercie. Ryż, owies, gryka, orkisz, kokos, migdały – jest wszystko, co być powinno. W takim wydaniu jak należy. Krótka i prosta lista składników. Certyfikat bio. Nasze ulubione. Obowiązkowy element śniadania. Jak jedziemy na wakacje gdzieś, gdzie go nie serwują – zabieramy ze sobą. Czy da się bez nich żyć? Da. Ale co to za życie?;)

Napój ryżowy bezglutenowy bio 1 l

Natumi
8.99
- +