olejrzepakowy poloniak

Olej rzepakowy bio 700 ml

29.99 zł
- +

Nierafinowany olej, który jest dezydorowany (czyli pozbawiony zapachu). To przydatne zwłaszcza przy wypieku ciast.

Olej ten zwany jest „oliwą północy“. Ma najbardziej pożądane proporcje kwasów omega-6 do omega-3, a mianowicie 2:1. Bardzo ważna jest również zawartość kwasu oleinowego (aż 62%), który zmniejsza zawartość złego cholesterolu, a poprawia zawartość dobrego.  Można go stosować zarówno do sałatek, jak i do smażenia. My szczególnie polecamy do placków warzywnych. Leci do Was przepis na nasze ukochane, ekspresowe placki cukiniowe:

2 cukinie zetrzeć na grubej tarce, dodać jajko i około 2 łyżek mąki ziemniaczanej. Zmieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym. Palce lizać!

Przepisy z wykorzystaniem oleju rzepakowego znajdziecie też na naszym blogu:

Kukurydziane ciasteczka z dżemem. Najprostszy wypiek świata!

Kotlety z resztek. Szybki, warzywny obiad.

Co zrobić z resztkami z wyciskarki soków, czyli zdrowe muffiny z warzyw.

    Kotlety z ciecierzycy i kalafiora. Prosty obiad. 

    Migdałowo-marchewkowe muffinki. Słodkości bez cukru. 

    Gryczany makaron z pastą z wędzonej papryki. Zdrowo i ekspresowo.

    Migdałowo-gryczane placuszki w kilka minut.

    Fuczki, czyli placki z kapusty kiszonej.

    Naleśniki jaglano-orkiszowe z musem kokosowym.

    Najlepsza wersja ciasta marchewkowego.

    Curry z dyni i batatów. Prosty, warzywny obiad.

    Bardzo migdałowe muffinki bez cukru.

    Warzywny makaron na ostro w 15 minut.

    Curry z cukinii. Szybki przepis.

    Cukiniowe muffiny na śniadanie. Warzywa górą!

    Kotlet z kalafiora. Konkretny obiad z warzyw.

    Leczo z sorgo. Moc natury!

    Ciasto cukiniowe. Słodka moc warzyw.

    Kurkuminowe babeczki z komosy ryżowej.

    Dyniowe muffiny – w sam raz na śniadanie!

    Jaglane naleśniki z musem dyniowo-pomarańczowym.

    Ekspresowe pączki Babci Jasi - udadzą się każdemu!

    Pietruszkowe muffinki z komosy ryżowej.

    Bakłażanowo-orzechowe spaghetti w 15 minut.

    Bułeczki amarantusowo-gryczane. Ekspresowe wypieki domowej roboty.

    Ciastka owsiane bez cukru.

    Jak zrobić pasztet z masłem orzechowym?

    Gryczoletto, czyli risotto z kaszy gryczanej. Danie pudełkowe.

    Dyniowo wchodzimy w listopad.Pomysł na dyniowy chlebek.

    Wegański smalczyk z fasoli i masła z orzechów laskowych.

    Wojna o biały proszek.

    Makaron z cukinii - danie w 5 minut

    Dynia, pomarańcza i kokos – nie może być lepiej! Zupa dyniowa na pierwsze chłody

    Zbożowa baza na sezonowe owoce

    Jest lato - są racuchy!

    Krem z białych warzyw z masłem orzechowym

    Pesto z bazylią i masłem migdałowym – idealne na piknik!

    Parówkowym skrytożercom serwujemy cukiniowe placuszki!

    Bananowe muffinki. Wegańska pyszność.

    Co małe Tygryski lubią najbardziej?

    Wytrawny romans amarantusa ze słonecznikiem. Co z tego będzie?!

    KTO SERWUJE? 

    Przedstawiamy Wam Poloniaka, który pojawił się u nas jako wytwórca kokosowych pyszności. Jak wiecie z naszego bloga, jedna połówka Jadłosfery jest kokosem, bo kokosowych produktów używa na okrągło, do wszystkiego i kokosa odmienia przez wszystkie przypadki. Poloniak natomiast robi pyszne inulinki - okrągłe kulki na bazie wiórków kokosowych. Przypominają trochę Raffaello, ale w składzie nie mają nic poza wiórkami, inuliną i wodą. Poloniak od jakiegoś czasu specjalizuje się bowiem w produkowaniu zdrowego, ekologicznego jedzenia. Dba, by lista składników produktów przez nich wytwarzanych była odpowiednia - czyli krótka. Tak jak lubimy:) Dlatego zapraszamy Poloniaka w progi Jadłosfery.


    Olej rzepakowy bio 700 ml

    Poloniak
    29.99
    - +