Cynamon to doskonałe uzupełnienie wielu słodkich potraw. Jedną z nich, którą kiedyś uraczyła mnie Dorota i którą od tego czasu stosuje stale w swoim domu to jabłka z cynamonem. Kroi się jabłka na pół, wydrąża gniazda nasienne, smaruje szczyptą miodu i cynamonu i wkłada do piekarnika na 180 stopni na około pół godziny. Takie pieczone jabłka z cynamonem są przepyszne!
A do tego cynamon ma szereg zalet. Pomaga obniżać zły cholesterol. Wg niektórych badań pomaga regulować cukier we krwi. Jego aromat zwiększa funkcje poznawcze i pamięć.
Nie zawiera chemicznych konserwantów i polepszaczy smaku.
Przepis z wykorzystaniem cynamonu znajdziecie na naszym blogu:
Pudding z czarnego ryżu. Błonnik, głupcze!
Czekoladowo-migdałowy mus na bazie dyni.
Najlepsza wersja ciasta marchewkowego.
Śliwki pod owsiano-orzechową kruszonką.
Ciasto cukiniowe. Słodka moc warzyw.
Truskawka z kokosem, czyli owsianko zrób się sama.
Kurkuminowy napój, czyli złota moc przypraw.
3 przepisy, które polubiliście najbardziej w 2017 roku.
Najprostsza na świecie przyprawa piernikowa własnej roboty.
Pierniczki zalewają FB! Mamy szybki przepis.
Piernik dyniowo-marchewkowy. W sam raz na zdrowe święta.
Kurkuminki - odporność domowej roboty.
Ciastka owsiane bez cukru
Ciasto sezamowe z gruszką - słodko bez cukru!
Dyniowo wchodzimy w listopad. Pomysł na dyniowy chlebek.
Kawa i śniadanie zaklęte w jednym koktajlu
Amarantusowe chrupki – homemade!
Co zrobić z ciemnymi bananami?
Jak zbeszcześciłam leniwe!
Skład: cynamon cejloński mielony 100%
KTO SERWUJE?
"Darów Natury" przedstawiać chyba nie trzeba, bo kto zainteresowany zdrowym jedzeniem o nich nie słyszał? To funkcjonująca już od lat firma zajmująca się ziołami i zdrową żywnością. Wywodzi się z pięknego, czystego Podlasia i mieści w małej, zagubionej pośród lasów wiosce Koryciny. Z jej okolic pozyskuje surowce potrzebne do wytwarzania swoich produktów. Daje to gwarancję pochodzenia z możliwie nieskażonej ziemi.