Kocham hibiskusa od zawsze i przepadam za herbatami z jego wykorzystaniem. Manufaktura Cieleśnica zaś zafundowała mi syrop na jego bazie. W to mi graj! Napar z hibiskusa ma intensywniejszy smak i świetnie komponuje się w syropie z dziką różą (to dobrana para nie od dziś!).
A jakie właściwości ma hibiskus? Oczyszcza organizm z toksyn, pobudza przemianę materii, obniża ciśnienie krwi, reguluje prawidłowy poziom cholesterolu.
Skład: 44% napar z hibiskusa rubinowego, 44% cukier trzcinowy, 6% owoce dzikiej róży, sok z cytryny bez skórki.
KTO SERWUJE?
Przedstawiamy Wam Manufakturę Cieleśnica. Nasze absolutne zauroczenie! Ich produkty są nietuzinkowe i piękne w swojej prostocie. Cudnie pakowane w słoiczki mieszanki ziołowe i herbaty, aż się proszą, żeby pomoc nam wyczarować sobie trochę hygge i cudowny wieczór z nimi pod kocykiem. Konfitury chętnie dołączają się do tej wizji. Syropy pomagają przetrwać jesień, zimę i wiosnę (a te w naszej polskiej rzeczywistości wleką się niemiłosiernie). Słowem, czuć tu rękę prawdziwej czarodziejki, która w zwykłości znajduje niezwykłość i pozwala nam również jej zakosztować. Bardzo nam z tym podejściem po drodze!