amylonproszek

Proszek do pieczenia bez fosforanów BIO 12 g

1.89 zł
- +

Uwielbiam wszelakie wypieki. Zawsze jednak miałam problem z jednym faktem. A mianowicie niczym nie umiałam dobrze zastąpić proszku do pieczenia. Sama soda według mnie nie wystarcza. To nie to. A wiadomo, że proszek do pieczenia do najzdrowszych produktów nie należy. Dlatego sprowadziłam do Jadłosfery proszek do pieczenia w zdrowszej wersji. Nie tylko ekologicznej, ale przede wszystkim bez fosforanów, czyli niezdrowych substancji chemicznych obecnych często w żywności i przeważnie w proszkach do pieczenia. W końcu mogę piec bez wyrzutów sumienia:)

Przepisy z wykorzystaniem bezglutenowego proszku do pieczenia znajdziecie na naszym blogu:

Ciasto cukiniowe. Słodka moc warzyw.

Laskoladowe muffinki z porzeczkami. Rozkosz dla podniebienia.

Migdałowe ciasto z truskawkami. Nic dodać, nic ująć.

Czekoladowo-orkiszowe muffinki bez cukru. Palce lizać!

Ekspresowe pączki Babci Jasi - udadzą się każdemu!

Piernik dyniowo-marchewkowy. W sam raz na zdrowe święta.

Ciastka owsiane bez cukru.

Dyniowo wchodzimy w listopad. Pomysł na dyniowy chlebek.

Jest lato - są racuchy! 

Bananowe muffiny po po wegańsku.

Co zrobić z ciemnymi bananami?


Skład: skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, wodorowęglan sodu) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Proszek do pieczenia bez fosforanów BIO 12 g

Amylon
1.89
- +