Gałka muszkatołowa to przyprawa powszechnie używana i nie do zastąpienia.
Jakie są jej zalety zdrowotne? Wspomaga trawienie, pomaga zapobiegać wrzodom żołądka. Wspiera zapobieganie zakrzepom. Podobno także w związku z tym, że stymuluje układ nerwowy, wpływa pozytywnie na potencję:) Warto spróbować.
Na blogu znajdziecie przepisy, w których użyjecie gałki muszkatołowej:
Co zrobić z włoszczyzną z zupy? Praktyczne sposoby #lesswaste.
Najprostsza na świecie przyprawa piernikowa własnej roboty.
Piernik dyniowo-marchewkowy. W sam raz na zdrowe święta.
Dyniowo wchodzimy w listopad. Pomysł na dyniowy chlebek.
Krem z białych warzyw z masłem orzechowym
Nie zawiera chemicznych konserwantów i polepszaczy smaku.
KTO SERWUJE?
Visana to wytwórca przypraw odkryty przez nas w okresie praktykowania diety tzw. „bezbiałkowej“ czyli wówczas, gdy wydaje się, że wszystko co zjesz powoduje kolkę u Twojego malucha. Visana ratuje każdą dietetyczną potrawę, a wyrafinowanym dodaje dobrego smaku. Naturalne składniki i oryginalne mieszanki – tak najkrócej scharakteryzowałybyśmy tego producenta. Bez polepszaczy smaku i bez mitycznego glutaminianu smaku, ale na jadlosfera.pl to chyba oczywiste!
Kilka mieszanek przypraw tego producenta jest wprost nie do zastąpienia. Naszymi faworytami są przyprawa do chleba i wszystkie wariacje na temat suszonych pomidorów. To idealne zestawy dla tych, którzy w kuchni pichcą szybko, ale potem długo jedzą delektując się smakiem i dobrym towarzystwem.