eko_z goryccc 41_rba

Kurkuma 60 g

2.89 zł
- +

Ostatnio o niej głośno. Jej rodowód to Indie. Otrzymuje się ją z korzenia podobnego do imbiru. Jest podstawowym składnikiem curry i to ona dodaje mu charakterystycznego koloru. Można ją stosować do potraw z drobiu, ryb, owoców morza, potraw duszonych.

Naukowcy dowiedli, że kurkuma wspomaga pracę mózgu. Może pomagać zapobiegać alzhaimerowi. Wzmacnia odporność i zwalcza infekcje. 

Nie zawiera chemicznych konserwantów i polepszaczy smaku.

Przepisy z wykorzystaniem kurkumy znajdziecie na naszym blogu:

Kurkuminowe babeczki z komosy ryżowej.

Dyniowe muffiny – w sam raz na śniadanie!

Kurkuminowy napój, czyli złota moc przypraw.

Kurkuminki - odporność domowej roboty.

Owsianko, zrób się sama - z kurkumą, dynią i gorzką czekoladą

Gryczoletto, czyli risotto z kaszy gryczanej. Danie pudełkowe

Jak zrobić pasztet z masłem orzechowym?

Maj... bez jaj! Rozgrzejemy Was zupą.

Jak przekonać męża do kaszy jaglanej?

KTO SERWUJE?

Visana to wytwórca przypraw odkryty przez nas w okresie praktykowania diety tzw. „bezbiałkowej“ czyli wówczas, gdy wydaje się, że wszystko co zjesz powoduje kolkę u Twojego malucha. Visana ratuje każdą dietetyczną potrawę, a wyrafinowanym dodaje dobrego smaku. Naturalne składniki i oryginalne mieszanki – tak najkrócej scharakteryzowałybyśmy tego producenta. Bez polepszaczy smaku i bez mitycznego glutaminianu smaku, ale na jadlosfera.pl to chyba oczywiste!

Kilka mieszanek przypraw tego producenta jest wprost nie do zastąpienia. Naszymi faworytami są przyprawa do chleba i wszystkie wariacje na temat suszonych pomidorów. To idealne zestawy dla tych, którzy w kuchni pichcą szybko, ale potem długo jedzą delektując się smakiem i dobrym towarzystwem.

Kurkuma 60 g

Visana
2.89
- +