Oregano często kojarzy się z pizzą. Doda smaku mięsu, rybom, bakłażanowi, czy cukinii.
A do tego klasyfikuje się blisko szczytu w skali ORAC pod kątem zawartości antyoksydantów, wyżej niż np. jagody acai(!)
Pomaga generalnie zapobiegać chorobom cywilizacyjnym, takim jak cukrzyca, choroby serca, czy nowotwory. Działa przeciwgrzybicznie i przeciwbakteryjnie. Poprawia trawienie. W ziołolecznictwie stosowane na kaszel.
Nie zawiera chemicznych konserwantów i polepszaczy smaku.
KTO SERWUJE?
Visana to wytwórca przypraw odkryty przez nas w okresie praktykowania diety tzw. „bezbiałkowej“ czyli wówczas, gdy wydaje się, że wszystko co zjesz powoduje kolkę u Twojego malucha. Visana ratuje każdą dietetyczną potrawę, a wyrafinowanym dodaje dobrego smaku. Naturalne składniki i oryginalne mieszanki – tak najkrócej scharakteryzowałybyśmy tego producenta. Bez polepszaczy smaku i bez mitycznego glutaminianu smaku, ale na jadlosfera.pl to chyba oczywiste!
Kilka mieszanek przypraw tego producenta jest wprost nie do zastąpienia. Naszymi faworytami są przyprawa do chleba i wszystkie wariacje na temat suszonych pomidorów. To idealne zestawy dla tych, którzy w kuchni pichcą szybko, ale potem długo jedzą delektując się smakiem i dobrym towarzystwem.