To pieprz z tego samego krzewu, co czarny, tyle, że ma szansę pełniej dojrzeć. Jest moczony w wodzie, a potem usuwa się z niego zewnętrzną skorupę. Jest bardziej aromatyczny, a za to delikatniejszy w smaku.
Nie zawiera chemicznych konserwantów i polepszaczy smaku.
Przepis z wykorzystaniem białego pieprzu znajdziecie na naszym blogu:
Warzywny makaron na ostro w 15 minut.
Pietruszkowe muffinki z komosy ryżowej.
Bakłażanowo-orzechowe spaghetti w 15 minut.
Krokosz z arbuzem - a co!
Gwyneth Patrol zakochana w naszej kaszy. Zakochaj się i Ty!
KTO SERWUJE?
Visana to wytwórca przypraw odkryty przez nas w okresie praktykowania diety tzw. „bezbiałkowej“ czyli wówczas, gdy wydaje się, że wszystko co zjesz powoduje kolkę u Twojego malucha. Visana ratuje każdą dietetyczną potrawę, a wyrafinowanym dodaje dobrego smaku. Naturalne składniki i oryginalne mieszanki – tak najkrócej scharakteryzowałybyśmy tego producenta. Bez polepszaczy smaku i bez mitycznego glutaminianu smaku, ale na jadlosfera.pl to chyba oczywiste!
Kilka mieszanek przypraw tego producenta jest wprost nie do zastąpienia. Naszymi faworytami są przyprawa do chleba i wszystkie wariacje na temat suszonych pomidorów. To idealne zestawy dla tych, którzy w kuchni pichcą szybko, ale potem długo jedzą delektując się smakiem i dobrym towarzystwem.