eko_ 120_rba

Mąka razowa pszenna bio typ 2000 1000 g

6.99 zł
Produkt niedostępny

Mąka to podstawa naszego pożywienia. Produkt potrzebny do wyczarowania wielu wspaniałych dań i potraw. Każdy ma go w kuchni. A dlaczego warto korzystać z mąk razowych zamiast wszechobecnej białej mąki? Bo wytwarzane są z pełnych ziaren, dzięki czemu nie są usunięte ich cenne składniki (witaminy, minerały, błonnik), jak to dzieje się w przypadku mąki białej. Zasada „im mniej przetworzone, tym lepiej“, sprawdza się i w tym przypadku.

Mąka razowa pszenna w wydaniu Babalskich jest produkowana ze zbóż uprawianych ekologicznie. Posiada certyfikat eko. Typ 2000 oznacza, że mąka jest stosunkowo mało przetworzona. Jest nieoczyszczona, więc zawiera dużo otrąb. Polecana jest do wypieku pieczywa. 

Przepis z wykorzystaniem mąki znajdziecie na naszym blogu:

Dyniowo wchodzimy w listopad.Pomysł na dyniowy chlebek.

Wojna o biały proszek.

Bananowe muffiny po po wegańsku.

KTO SERWUJE?

Przedstawiamy Wam Babalskich. A konkretnie rodzinną markę Aleksandry i Mieczysława sygnowaną ich nazwiskiem. Trafiłyśmy na nich szukając zdrowych węglowodanów dla siebie oraz dzieciaków (Mamo! Proszę! Zrób na obiad kluseczki). To specjaliści przede wszystkim od ekologicznych makaronów oraz mąk i kasz. Bazują na znanym i docenianym ostatnio orkiszu  (poprawia nastrój, wydolność, buduje mięśnie i wiele, wiele innych) oraz mniej znanych, a ciekawych pod kątem zdrowotnym dawnych zbożach, a mianowicie samopszy (zawiera mnóstwo białka i aminokwasy wpływające korzystnie na układ nerwowy) oraz płaskurce (masa błonnika i węglowodanów, które powodują redukcję cholesterolu). Wyróżnieni certyfikatem Dziedzictwa Kulinarnego Kujaw i Pomorza. Podajemy ich produkty dzieciom bez wyrzutów sumienia i z pewnością, że stanowią dobrą bazę w ich diecie. Same też sobie nie żałujemy!

Mąka razowa pszenna bio typ 2000 1000 g

Babalscy
6.99
Produkt niedostępny