Kasza jaglana z soczewicą z mango hot chilli. Zdrowe danie z 3 składników.
Ostry warzywny obiad z naturalnych składników to jest to! A jak jeszcze można zrobić go w ekspresowym tempie i mieć pewność, że na naszym lenistwie nie cierpi ani smak potrawy ani jej jakość (zarówno w sensie zdrowotnym jak i smakowym) to już w ogóle jest idealnie. Dzisiaj przygotowałam dla Was właśnie pomysł na takie danie. To będzie chyba najkrótszy z moich wpisów, bo i pracy nie będzie zbyt dużo. To bardziej "patent" na dobre jedzenie niż przepis. Za to efekty polecam z czystym sumieniem:)
Co będziecie potrzebować? Zaledwie 3 składniki:
słoiczek mango hot chilli
Uprażcie kaszę jaglaną na patelni (to najlepszy z najlepszych sposobów, żeby kasza jaglana smakowała tak jak trzeba) , potem gotujcie w lekko osolonej wodzie przez 15 minut pod przykryciem. Soczewicę umyjcie i również ugotujcie w osobnym garnku przez 15 minut. Na końcu zmieszajcie kaszę z soczewicą i mango hot chilli od Le Papu. Cała zagadka tego dania tkwi w tym małym słoiczku. Le Papu to nasze odkrycie "buszującego po targach", jak to nazwała Dorota. Mała firma wytwarzająca prawdziwe cuda. Bez zbędnej chemii i niepotrzebnych dodatków. Przepadamy za ich tradycyjnymi recepturami i bardzo nietypowymi smakami. Ten akurat słoiczek jest słodki od mango i bardzo ostry. Dlatego świetnie tworzy smak całej potrawy.
Szybko, naturalnie, zdrowo. Korzystam z tego patentu zawsze, gdy brakuje mi czasu, a jednocześnie nie chcę, żeby mój żołądek cierpiał od niezdrowego, ciężkiego jedzenia. Idealny pomysł z cyklu jak być eko w wielkim mieście, czyli jak jeść zdrowo, gdy czas nie jest z gumy i jakoś nie chce pomieścić wszystkich czynności, które mamy w planach. Danie idealnie nadaje się do wzięcia ze sobą do pracy.
Korzystajcie!
Agnieszka