karob

Karob BIO 200 g

9.59 zł
- +

Karob, nazywany też mączką z chleba świętojańskiego, jest często używany przez alergików jako zamiennik dość często uczulającego kakao.Wytwarzany jest ze strąków drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu są inaczej zwane chlebem świętojańskim. Gdy się je wysuszy i zmieli mają ciemny brązowy kolor.

Karob stanowi dobre źródło magnezu, fosforu, żelaza, wapnia. Jednak najcenniejsza substancja w jaką obfituje to kwas galusowy, który jest związkiem o wyjątkowo silnym potencjale antynowotworowym, przyspiesza gojenie się ran i pomaga na wrzody żołądka. Regularnie spożywany karob wpływa pozytywnie na pracę układu nerwowego, odpornościowego, wzmacnia kości i poprawia przemianę materii.

Karob nadaje się do wszystkich wypieków i deserów.

Skład: karob jasny* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

KTO SERWUJE?

Przedstawiamy Wam Bioplanet. Choć w zasadzie ich chyba przedstawiać nie trzeba. To lider w zakresie produkcji ekologicznej żywności. Działa na naszym rynku od blisko dziesięciu lat. Budzi zaufanie. Przetestowało ją już wielu. Klasycznie dowozi zdrowie.

Karob BIO 200 g

Bioplanet
9.59
- +