Czarny bez to zdrowie, każdy Wam to powie! Owoce czarnego bzu są wykorzystywane w medycynie ludowej od wieków. Kryją w sobie same dobro: pektyny (czyli po prostu błonnik), garbniki, glikozydy antocyjanowe, kwasy owocowe, witaminy (zwłaszcza C i A) oraz sole mineralne (wapń, potas, sód, glin i żelazo). W czym nam to wszystko pomoże?
Oczyści krew. Usunie z organizmu szkodliwe produkty przemiany materii i toksyn. Wesprze w chorobach reumatycznych i skórnych. Pomoże w stanach zapalnych żołądka i jelit. A także zadziała przeciwzapalne. I przeciwgorączkowo. Czarny bez na przeziębienie. Czemu nie?!
A do tego jabłko, co to reguluje znakomicie pracę jelit i pomaga się uchronić przed nowotworem jelita grubego (najbardziej powszechnego z nowotworów w Polsce), zapobiegać miażdżycy i chronić przed zawałem.
Składniki: 36%czarny bez, 36% jabłko, 27% cukier trzcinowy, pektyna ( substancja żelująca), cytryna
KTO SERWUJE?
Przedstawiamy Wam Manufakturę Cieleśnica. Nasze absolutne zauroczenie! Ich produkty są nietuzinkowe i piękne w swojej prostocie. Cudnie pakowane w słoiczki mieszanki ziołowe i herbaty, aż się proszą, żeby pomoc nam wyczarować sobie trochę hygge i cudowny wieczór z nimi pod kocykiem. Konfitury chętnie dołączają się do tej wizji. Syropy pomagają przetrwać jesień, zimę i wiosnę (a te w naszej polskiej rzeczywistości wleką się niemiłosiernie). Słowem, czuć tu rękę prawdziwej czarodziejki, która w zwykłości znajduje niezwykłość i pozwala nam również jej zakosztować. Bardzo nam z tym podejściem po drodze!