Solić dużo nie należy, gdyż jak twierdzą lekarze przesadzamy z ilością soli w codziennej diecie. Całkiem jednak bez soli życia sobie nie wyobrażamy. Jednak jak już solić, to najlepiej dobrej jakości solą. Sól himalajska jak sama nazwa wskazuje pochodzi z najwyższego pasma górskiego, gdzie miliony lat temu znajdował się słony ocean. Jest najczystszą solą na świecie.
Soli himalajskiej użyjecie w przepisach z naszego bloga:
Kotlety z resztek. Szybki, warzywny obiad.
Co zrobić z włoszczyzną z zupy? Praktyczne sposoby #lesswaste.
Co zrobić z resztkami z wyciskarki soków, czyli zdrowe muffiny z warzyw.
Kotlety z ciecierzycy i kalafiora. Prosty obiad.
Leczo z boczniakami i pęczakiem. Jesienna dawka sezonowości.
Szybka i sycąca zupa ogórkowa.
Najlepsza wersja ciasta marchewkowego.
Krem z buraków. Warzywna rozgrzewka.
Daktylowe carpaccio z buraka. To jest to!
Warzywny makaron na ostro w 15 minut.
Cukiniowe muffiny na śniadanie. Warzywa górą!
Dietetyczny majonez domowej roboty.
Dyniowo-pomarańczowa babka wielkanocna.
Kurkuminki - odporność domowej roboty.
Bułeczki amarantusowo-gryczane. Ekspresowe wypieki domowej roboty.
Jak zbeszcześciłam leniwe!
Jak zrobić sycącą sałatkę z komosy ryżowej?
Maślane ciastka z masłem orzechowym...z puentą z pomarańczy!
Skład: sól himalajska różowa drobno mielona 100%, nierafinowana, nie zawiera substancji przeciwzbrylającej.
KTO SERWUJE?
Przedstawiamy Wam Crystalline Planète, czyli wytwórców specjalizujących się w jednym jedynie temacie - soli. Wybrałyśmy ich, bo robią to dobrze! Sól, którą dostarczają jest wydobywana z czystych ekologicznie terenów Himalajów. Jest najczystszą solą na świecie.