eko_ 48_rba

Konfitura buraki pomarańcza 225 g

11.99 zł
- +

To spotkanie z pieczonym burakiem, a dla każdego amatora kuchni wiadomym jest, że pieczenie wyzwala z buraka wyjątkową słodycz. Dla uczynienia tej konfitury znacznie bardziej oryginalną Sophie - twórczyni La Koguta, słodycz pieczonego buraka przełamała jeszcze rześkim smakiem pomarańczy i aby nie było tak oczywiście dodała nutę korzennego cynamonem. Dobrze się pisze o La Koguta – to kulinarnym artyzm. Spróbujcie koniecznie z serem, ale także z kaczką czy gęsiną.

Skład: Burak (32%), pomarańcza (14%), sok z pomarańczy, sok z cytryny, cukier, cynamon

KTO SERWUJE?

La Koguta lubimy już za sam design. Charakterystyczny kogut na szklanych opakowaniach łączy w sobie tradycję polskiej wycinanki z francuskim rodowodem. Jak tłumaczą sami producenci w nazwie La Koguta kryje się „gout”, czyli smak oraz francuskie „la”, które podkreślać ma francuskie pochodzenie jednego z współtwórców marki, czyli Sophie Evans. Druga połowa La Koguta inspiracje czerpie z tradycji brytyjskiej. W słoikach La Koguta zamknięte są konfitury i chutney z najlepszych polskich warzyw i owoców. Przepisy na nie podróżowały wraz z Sophie przez Jamajkę, Gabon, Liberię, aby dziś znaleźć ujście i pełni rozkwitnąć w kuchni na warszawskiej Saskiej Kępie. I faktycznie w smakach tych czuć powiew zarówno rodzimych, polskich smaków jak i smak orientalnych podróży. To kolejne w Jadłosferze rozwiązanie, które uratuje Wasze śniadanie z przyjaciółmi nadając mu niecodzienny charakter – słodki, słodko-gorzki, smak nieoczywisty, bo będący wielokrotnie połączniem warzyw i owoców. Warto wybrać się z La Koguta w tę kulinarną podróż. Wystarczy bagietka, tradycyjny naleśnik czy suzette.

Konfitura buraki pomarańcza 225 g

La Koguta
11.99
- +