eko_ 50_rba

Konfitura rabarbar czerwona porzeczka 225 g

11.99 zł
- +

Rabarbar to smak ogródka mojej babci. Kwaśny rabarbar maczany w białym cukrze – oj takim smakiem można było delektować się tylko wtedy, mając kilka lat, w letnie wieczory z zapachem maciejki w tle. Rabarbar z czerwoną porzeczką to esencja lata. Wspomnienie tamtych wieczorów z doskonale uwspółcześnionym aromatem. Warto to przeżyć!

Skład: Rabarbar 45%, czerwona porzeczka 0,5%, cukier, woda

KTO SERWUJE?

La Koguta lubimy już za sam design. Charakterystyczny kogut na szklanych opakowaniach łączy w sobie tradycję polskiej wycinanki z francuskim rodowodem. Jak tłumaczą sami producenci w nazwie La Koguta kryje się „gout”, czyli smak oraz francuskie „la”, które podkreślać ma francuskie pochodzenie jednego z współtwórców marki, czyli Sophie Evans. Druga połowa La Koguta inspiracje czerpie z tradycji brytyjskiej. W słoikach La Koguta zamknięte są konfitury i chutney z najlepszych polskich warzyw i owoców. Przepisy na nie podróżowały wraz z Sophie przez Jamajkę, Gabon, Liberię, aby dziś znaleźć ujście i pełni rozkwitnąć w kuchni na warszawskiej Saskiej Kępie. I faktycznie w smakach tych czuć powiew zarówno rodzimych, polskich smaków jak i smak orientalnych podróży. To kolejne w Jadłosferze rozwiązanie, które uratuje Wasze śniadanie z przyjaciółmi nadając mu niecodzienny charakter – słodki, słodko-gorzki, smak nieoczywisty, bo będący wielokrotnie połączniem warzyw i owoców. Warto wybrać się z La Koguta w tę kulinarną podróż. Wystarczy bagietka, tradycyjny naleśnik czy suzette.

Konfitura rabarbar czerwona porzeczka 225 g

La Koguta
11.99
- +