To nowa wersja konfitury z brzoskwini. Zamiast brzoskwini mamy morelę, a poza tym nie ma wielkiej zmiany. Morela z lawendą to słodkie i pachnące połączenie, które robi nam dobrze:)
Składniki: morela (68%), cukier trzcinowy (28%), napar z kwiatów lawendy (3%), pektyna (substancja zagęszczająca)
KTO SERWUJE?
Przedstawiamy Wam Manufakturę Cieleśnica. Nasze absolutne zauroczenie! Ich produkty są nietuzinkowe i piękne w swojej prostocie. Cudnie pakowane w słoiczki mieszanki ziołowe i herbaty, aż się proszą, żeby pomoc nam wyczarować sobie trochę hygge i cudowny wieczór z nimi pod kocykiem. Konfitury chętnie dołączają się do tej wizji. Syropy pomagają przetrwać jesień, zimę i wiosnę (a te w naszej polskiej rzeczywistości wleką się niemiłosiernie). Słowem, czuć tu rękę prawdziwej czarodziejki, która w zwykłości znajduje niezwykłość i pozwala nam również jej zakosztować. Bardzo nam z tym podejściem po drodze!