Form Food-Olej kokosowy 300 ml Expand

Form Food-Olej kokosowy 300 ml

New product

Ilość:

Nierafinowany. Niefiltrowany. Tłoczony na zimno w temperaturze poniżej 40 stopni. Jeden z hitów żywieniowych ostatnich czasów. Zwany królem wśród olei. Znajduje zastosowanie zarówno w dietetyce, jak i w kosmetyce. Ma bowiem szereg cudownych właściwości. Między innymi taką, że pomaga w odchudzaniu (zwłaszcza otyłości brzusznej - hurra! witaj piękny brzuchu). Jeśli zje się posiłek z wykorzystaniem oleju kokosowego, pożywienie szybciej zostanie spalone i spożytkowane do produkcji energii. Olej pozostawia też uczucie nasycenia, więc zapobiega np. podjadaniu między posiłkami. Osobom odchudzającym się zaleca się stosowane 2 łyżek oleju kokosowego dziennie. Olej kokosowy polecany jest również dla sportowców, pomaga budować masę mięśniową zamiast tkanki tłuszczowej. Jest również naturalnym antybiotykiem. Zamiast czosnku polecamy zatem jesienną porą przy gorszym samopoczuciu żywić się olejem, zapach będzie lepszy☺

A jeszcze lepszą opcję znalazłyśmy kiedyś gdzieś w eterze. Można zrobić smalec z oleju kokosowego. Podgrzać olej na patelni, zrumienić z nim cebulkę i czosnek oraz szczyptę soli. Potem wystudzić i włożyć do lodówki. Wtedy moc czosnku i oleju łączy się. Zarazki wymiękają☺

Olej ma konsystencję białego smalcu, ale pachnie kokosem i posiada widoczne słoje. Można go spożywać zarówno na zimno, jak i na ciepło. W wyższej temperaturze nabiera płynnej postaci My polecamy również smarować nim chleb. Jest przepyszny w tej formie. Można go również dodawać do koktajli. Świetny do smażenia, bo się nie przypala. Po prostu nie sposób go nie mieć w swojej kuchni!

Przepisy z wykorzystaniem oleju kokosowego znajdziecie też na naszym blogu: 

https://jadlosfera.pl/blog/wpisy/orkiszowo-jeczmienne-sniadanie-dla-aktywnych

https://jadlosfera.pl/blog/wpisy/co-zrobic-z-ciemnymi-bananami

https://jadlosfera.pl/blog/wpisy/bananowe-muffiny-po-wegansku

https://jadlosfera.pl/blog/wpisy/finger-food-do-lasu

https://jadlosfera.pl/blog/wpisy/paczki-i-batat-czy-to-sie-je

https://jadlosfera.pl/blog/wpisy/jak-zostalam-kokosem

https://jadlosfera.pl/blog/wpisy/wytrawny-romans-amarantusa-ze-slonecznikiem-co-z-tego-bedzie

KTO SERWUJE?

Przedstawiamy Wam Form Food. Efekt poszukiwań lokalnego wytwórcy, który robi dobre oleje. W końcu to podstawa dobrze zbilansowanej diety. Jakie to dobre? Ano oczywiście nierafinowane, niefiltrowane i tłoczone na zimno. W 100% naturalne. Takie właśnie robi Form Food. Rodzinna firma, która powstała z pasji do aktywnego i zdrowego trybu życia. Dlatego przykłada dużą wagę do tego, żeby odpowiednio selekcjonować (również pod kątem zanieczyszczeń) ziarna roślin oleistych. Mają być wolne od GMO i nie randapowane przed zbiorami. Oleje są tłoczone na bieżąco i w małych ilościach. Dzięki metodzie tłoczenia na zimno (w temperaturze poniżej 40 stopni) zachowują wszystkie cechy oleju dziewiczego (czyli mają taki sam skład, jak ziarna z których powstały). Samo zdrowie w kuchni.

No customer reviews for the moment.

Write a review

Form Food-Świeży olej z pestek dyni 250 ml

Akceptuję

Używamy cookies. Uzyskujemy do nich dostęp w celach statystycznych, marketingowych (remarketing) oraz zapewnienia prawidłowego działania strony. Możesz określić w przeglądarce warunki przechowywania cookies i dostępu do nich. Szczegóły znajdziesz w polityce prywatności i plików cookies